Pegasystems moet Appian alsnog miljardenboete betalen

Rechter acht bedrijfsspionage bewezen

Dit artikel delen:

Pegasystems is er niet in geslaagd een juryuitspraak van afgelopen mei ongedaan te maken. In plaats daarvan moet het softwarebedrijf aan concurrent Appian ruim twee miljard dollar aan schadevergoeding betalen wegens het stelen van bedrijfsgeheimen.

De rechter in Virginië verwerpt dit verzoek omdat naar haar oordeel voldoende is bewezen dat Pegasystems zich tussen 2012 en 2014 aan bedrijfsspionage heeft bezondigd. Twee jaar geleden had Appian zijn concurrent voor de rechter gesleept. Pegasystems werd ervan beschuldigd bedrijfsgeheimen te hebben gestolen door een werknemer van een overheids-contractant in te huren die toegang had tot Appians software.

Yuyong Zou, die bij Pegasystems intern een ‘spion’ werd genoemd, zou video’s van Appians ontwikkelomgeving hebben opgenomen. Pegasystems kon zo achterhalen hoe de software van de concurrent in elkaar steekt.

De rechter veroordeelde tot betaling aan Appian van de wettelijke rente van zes procent, wat neerkomt op 122 miljoen dollar per jaar. Bovendien moet Pegasystems nu ook 23,6 miljoen dollar aan advocaatkosten vergoeden. Met dit vonnis is het jarenlange juridische gevecht tussen de twee concurrenten nog allerminst ten einde. Afgelopen week tekende Pegasystems een hoger beroep aan waardoor deze kwestie nog jarenlang kan voortslepen. Beide bedrijven maken tools die bedrijfsprocessen automatiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-20T10:45:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.