Security blijft topprioriteit voor Belgische bedrijf

Dit artikel delen:

Een degelijke it-securitystrategie én architectuur uitbouwen, dat blijft de prioriteit voor Belgische cio’s en it-afdelingen. Dat blijkt uit de jaarlijkse rondvraag van de gebruikersvereniging Beltug.

Hoe zorg je voor een sluitende cybersecurity-aanpak? Dat blijft ook dit jaar bij bijna de helft van de zowat vierhonderd respondenten dé kopzorg van 2022. Dat mag niet verwonderen want met de digitale transformatie wint ook beveiliging aan belang. Opvallend is dat in de enquête tevens de gebruikersbewustzijn hoog scoort (ruim een derde): hoe kan je iedereen binnen het bedrijf betrekken bij de security- én privacyproblematiek?  

Er zijn ook veel vragen rond it-architectuur en clouddiensten. Welke applicaties verhuis je naar de cloud en welke houd je lokaal? Vooral de afhankelijkheid van cloudspelers op het vlak van kostprijs, efficiëntie en betrouwbaarheid én de bijkomende lock-in baren hoofdbrekens. 'De contracten zijn complex en de licentiemodellen weinig transparant. Dat maakt het voor it-beslissers moeilijk de kost in te schatten. Door de inflatie en de stijgende energiekosten zijn er veel vragen over mogelijke toekomstige prijsstijgingen', aldus Beltug-directeur Danielle Jacobs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-20T18:57:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.