Itsme biedt voortaan 'multi-ondertekening'

Dit artikel delen:
Notaris handtekening tekenen document

De identiteitsapp Itsme maakt batch signing mogelijk. Hierbij voert de ondertekenaar slechts een handeling uit voor het ondertekenen van meerdere documenten. Nu nog moet dat per document gebeuren.

Steeds meer documenten worden in België digitaal ondertekend met Itsme Sign, een elektronische handtekening met dezelfde juridische waarde als een handgeschreven handtekening. Binnen de groep van digitale ondertekenaars zijn er wel nog heel wat personen die beroepsmatig veel documenten tegelijk moeten ondertekenen. Denk aan accountants, verzekeraars, officemanagers, hr-medewerkers, notarissen en burgemeesters. Zij dienden vooralsnog per document een handtekenactie te bevestigen met hun Itsme-app en hun Itsme-code in te voeren, wat voor het ondertekenen van meerdere documenten een tijdrovende zaak is.

Daarom lanceert Itsme de nieuwe functie, batch signing, die toelaat meerdere documenten tegelijk te ondertekenen. De ondertekenaar ontvangt een Itsme-notificatie voor meerdere documenten en moet zijn of haar Itsme-code dus maar één keer invoeren. Het resultaat van zo’n meervoudige handtekening is hetzelfde als bij een enkelvoudige handtekening: elk document bevat een afzonderlijke handtekening met een persoonlijk ondertekeningcertificaat. 
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-13T12:07:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.