Veeam zet ransomware centraal in strategie

Garantie tot 5 miljoen dollar voor kosten van gegevensherstel

Dit artikel delen:

De opmars van ransomware-aanvallen benadrukt het belang van de backup en het herstel van bedrijfsdata. Een speler als Veeam biedt, naast toepassingen, ook een soort ransomware-verzekering om de kosten van gegevensherstel te dekken.

Enkele dagen geleden presenteerde Veeam zijn nieuwe Veeam Data Platform. De boodschap daarbij was om te allen tijde bedrijven draaiende te houden terwijl het aantal ransomware-aanvallen toeneemt. Het wijst op het belang van de ransomware-plaag binnen het aanbod van Veeam.

Veeam heeft het over vijfhonderd nieuwe functies en verbeteringen voor Veeam Backup & Replication v12, de basis van het Veeam Data Platform, waaronder direct-to-object-opslagbackup, cyberweerstand en hybride-cloudbescherming. Het brengt die nieuwste functies samen in één oplossing die wordt aangeboden in drie edities voor het beschermen van cloud-, virtuele, fysieke saas- en Kubernetes-applicaties in it-omgevingen.

Worstcasescenario's

Bovendien hanteert Veeam een extra benadering van ransomware naar eigen zeggen om bedrijven voor te bereiden op worstcasescenario's. Zo is er via de Veeam Ransomware Warranty een toezegging aan Veeam-klanten dat Veeam in het geval van een ransomware-aanval de kosten van gegevensherstel tot vijf miljoen dollar dekt.

Veeam Ransomware Warranty omvat een service level agreement voor ondersteuning binnen dertig minuten en een eigen accountmanager, naast regelmatige gezondheidscontroles en optionele ontwerp- en installatieservices via een erkende leverancier. Daarnaast zet Veeam een Veeam Ransomware Swat-team (beveiligingsexperts opgeleid in het herstel van gegevens) in om te helpen na een aanval.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-20T12:42:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.