Budgetten it-beveiliging groeien met 12 procent

Uitgaven security overtreffen totale it-uitgaven

Dit artikel delen:
Securitybudget

Volgens onderzoeksbureau IDC bedragen de wereldwijde uitgaven voor beveiligingsoplossingen en -diensten in 2023 naar verwachting 219 miljard dollar , een stijging van 12,1 procent ten opzichte van 2022. Daarmee stijgen de security-budgetten sneller dan de totale it-uitgaven.

Volgens de nieuwste 'Worldwide Security Spending Guide' van International Data Corporation (IDC) zullen de investeringen in hardware, software en diensten met betrekking tot cyberbeveiliging in 2026 al bijna driehonderd miljard dollar uitmaken. Dit door een jaarlijkse en gestage groei, gedreven door de voortdurende dreiging van cyberaanvallen, de eisen van een veilige hybride werkomgeving en de noodzaak om te voldoen aan eisen op het gebied van data-privacy en -governance.

‘De uitgaven voor beveiligingsproducten en -diensten zullen de groei van de totale it-uitgaven blijven overtreffen’, aldus Serena Da Rold, associate research director bij IDC Data & Analytics. ‘Bijna alle industrieën en bedrijfsgroottes zullen een lage dubbelcijfer-groei vertonen tot 2026. De meer volwassen industrieën zullen sneller dan gemiddeld groeien. Zij blijven investeren in geavanceerde beveiligingsoplossingen om ransomware-aanvallen op hun gedistribueerde werknemers te voorkomen en af te weren. En ook om kritieke infrastructuur te beschermen.’ Ook in Europa voorspelt IDC inzake it-beveiliging een groei met dubbele cijfers.

Vier sectoren op kop

De industrieën die in 2023 wereldwijd de grootste investeringen in beveiligingsproducten en -diensten zullen leveren, zijn banken, productiebedrijven, professionele diensten en overheid. Banken en productiebedrijven zullen ongeveer evenveel investeren in software en diensten, waarbij het meeste geld gaat naar managed services ter bescherming tegen cyberaanvallen. De uitgaven voor diensten zullen het grootste aandachtsgebied zijn bij de overheid.

Ter vergelijking: bij professionele diensten zal aanzienlijk meer worden geïnvesteerd in software met de nadruk op governance, risk en compliance, en endpointbeveiliging. Samen zullen deze vier sectoren wereldwijd goed zijn voor meer dan een derde van alle beveiligingsuitgaven in 2023.

Software zal in 2023 de grootste categorie zijn in security, wat dit jaar bijna de helft van alle beveiligingsuitgaven vertegenwoordigt. Endpoint security wordt qua besteding de belangrijkste groep binnen software, gevolgd door identity & digital trust software en cybersecurity analytics, intelligence, response & orchestration software. Diensten vormen wereldwijd de tweede grootste technologiegroep, aangevoerd door de categorie managed security services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-20T12:39:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.