HP wist pc op afstand zonder internetverbinding

Dit artikel delen:
HP notebook laptop

Een pc op afstand lokaliseren, vergrendelen en wissen, ook als deze is uitgeschakeld of losgekoppeld van internet. Dat is het idee achter een nieuwe beveiligingsdienst van HP. Zo moeten de gegevens van apparaten bij diefstal of verlies beter beveiligd zijn.

HP Wolf Protect en Trace, zoals de dienst heet, is toegespitst op organisaties die grote hoeveelheden persoonsgegevens of data over intellectueel eigendom op systemen hebben staan. Het maakt gebruik van mobiele netwerktechnologie en is gebaseerd op door HP ontwikkelde netwerktechnologie voor vertrouwelijke verbindingen voor de beveiliging van endpoints.

Met dat platform is het dus mogelijk om een verbinding te leggen met een apparaat, ook als dat is losgekoppeld van internet of zelfs uitgeschakeld. Dat zogenoemde root of trust-platform wordt al ingezet bij cat-m-modules voor het versturen van data door iot-apparatuur. Deze apparaten kunnen ook zonder internetconnectie gegevens versturen.

Beveiligingslekken

HP ziet dat securityverantwoordelijken in toenemende mate te maken hebben met beveiligingslekken. Uit eigen onderzoek onder bijna 1.500 security-verantwoordelijken blijkt dat 82 procent hiermee kampt. Volgens het bedrijf zoeken ict-teams naar betere mogelijkheden om beveiligingsincidenten door toegenomen verlies of diefstal van apparaten aan te pakken. Voorheen waren die oplossingen afhankelijk van pc's die aan stonden of verbonden waren met internet. Maar dat is met deze dienst dus niet nodig.

Volgens HP's hoofd-security voor personal systems Ian Pratt is dit cruciaal in sectoren waar apparaten persoonlijk identificeerbare informatie of intellectueel eigendom kunnen bevatten. Met de nieuwe dienst moeten beheerteams nauwkeurig rapporteren waar en wanneer apparaten verloren zijn gegaan en hoe lang het duurde om ze te vergrendelen of te wissen, stelt hij.

HP ondersteunt de dienst in de ruim 150 landen waar het bedrijf actief is en onafhankelijk van waar de pc is gekocht. Het houdt wel een slag om de arm over het bereik van mobiele netwerken: 'Er zijn enkele landen waar de oplossing om technische redenen mogelijk niet werkt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-03T11:51:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.