Cradlepoint koopt Ericom om edge-netwerkbeveiliging

Dit artikel delen:
Edge computing

Ericsson-dochter en fabrikant van edge-netwerktoepassingen Cradlepoint neemt Ericom Software over. Het cloudgebaseerde netwerkbeveiligingsplatform van Ericom wordt onderdeel van Cradlepoints productaanbod voor het beheer van vaste en hybride 5G-netwerken op het vlak van secure access service edge (sase) en zero-trust.

Ericoms platform gaat de basis vormen voor de nieuwe clouddienst Cradlepoint Netcloud Threat Defense. Deze dienst wordt speciaal ontwikkeld voor interoperabiliteit met het recent geïntroduceerde NetCloud Exchange SD-WAN, een product waarmee organisaties softwarematig 4G- en 5G-netwerken beheren.

Reikwijdte

Hoewel de nieuwe clouddienst is geoptimaliseerd voor 5G, is deze volgens de fabrikant bedrijfsbreed inzetbaar binnen elke netwerkinfrastructuur. Hierdoor breidt het dochterbedrijf van Ericsson dus de reikwijdte van zijn huidige sase- en zero trust-diensten uit naar vaste netwerken, thuiswerkplekken, technologische toepassingen binnen voertuigen en iot-omgevingen.

De overname is een belangrijk onderdeel van de strategie van Cradlepoint om een integrale zakelijke dienst voor 5G-beveiligingsomgevingen te ontwikkelen. Cradlepoint biedt zakelijke 5G-oplossingen en wordt binnen moederbedrijf Ericsson gezien als aanjager van de ambities op dit vlak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-07T16:51:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.