Cybersec Europe wordt steeds internationaler

19 en 20 april 2023, Brussels Expo

Dit artikel delen:

Cybersec Europe 2022

Landsgrenzen zijn niet heilig voor hackers, net als de beveiliging van organisaties. Daarom is security niet een lokale maar een internationale aangelegenheid. Dat is ook de reden dat vakbeurs Cybersec Europe sinds vorig jaar zich op het internationale publiek richt, nadat voorganger Infosecurity.be alleen een focus op de Belgische markt had. En met succes, want de tweede editie van deze vernieuwde beurs op 19 en 20 april 2023 kent een spectaculaire, internationale line-up met keynotes! Op 20 april worden dan ook nog eens de Computable Awards van België uitgereikt.

Cybersec Europe keert op 19 en 20 april terug naar Brussel. Content vormt de rode draad in het programma. De vakbeurs profileert zich als de go-to-hub voor iedereen die zich bezighoudt met cybersecurity. Cybersec Europe brengt internationale partijen samen om ideeën uit te wisselen en samenwerkingsverbanden op te zetten. ‘Hiervoor bieden we ruimte voor ongeveer 130 exposanten en meer dan vijfduizend bezoekers’, aldus Mick den Dijker, woordvoerder van Jaarbeurs, de organisator van Cybersec Europe. ‘Per dag vinden er ruim honderd sessies plaats, waaronder meer dan tien keynotes, panelgesprekken en diepte-interviews.’

Op beide dagen komen verschillende internationale experts aan het woord. Zij kaarten uiteenlopende thema’s aan zoals de psychologie achter een sterke cybersecuritystrategie, de uitdagingen rond quantumcomputing, generative ai (denk maar aan ChatGPT) of de maatschappelijk en business impact van misinformatie.

Zo zijn er keynote-sprekers Fred Streefland over Inti De Ceukelaire aan bod.

Daarnaast is er op Cybersec Europe ook nog een ‘heroes stage’ waar je gedurende de twee beursdagen terecht kan voor presentaties en pitches van (jong) it- en security-talent. Op 20 april worden op dat podium ook de Computable Awards België uitgereikt met Wim De Vilder als host. Van beide beursdagen lichten we hieronder nog een aantal keynotes uit.

19 april 2023


- 'IT Security is ‘kidsplay’; OT Security is for grown-ups!'
11.00: Fred Streefland (Secior)
In zijn keynote zal Fred Streefland de verschillen tussen it- en ot-security duiden en ook aangeven waarom er juist nu meer aandacht moet worden besteed aan ot-security.

- The front line of digital defence: Lessons from Ukraine’s war against disinformation
11.45 uur, Ksenia Iliuk (LetsData)
Deze keynote gaat over de desinformatie en cyberaanvallen in hybride oorlogsvoering tijdens de nieuwe fase van de Russische oorlog in Oekraïne. Iliuk deelt ervaringen uit eerste hand over de samenwerking tussen de Oekraïense regering, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld om deze digitale dreiging tegen te gaan.

- RTFR (Read The Bleeping RFC)
12.25: Inti De Ceukelaire (Intigriti)
In deze sessie gaat De Ceukelaire in op hackers die naast kwetsbaarheden in producten op zoek gaan naar kwetsbaarheden in standaarden, protocollen en formats. De hacking-technieken die hij onthult, zijn eenvoudig te exploiteren en worden veelvuldig gebruikt. Een absolute aanrader voor organisaties die hun cyberbeveiligingsnormen op peil willen krijgen en hun beveiligingsstromen willen evalueren. Lees hier het interview met De Ceukelaire.

- Those are my (ethical) principles, and if you don’t like them… well, I have others
12.45 uur, Pablo Ballarin (Balusian)
Veel van onze beslissingen worden bepaald door ethiek, de moraal van een samenleving die beschrijft wat juist is om te doen. Wat gebeurt er als algoritmen ook worden gebruikt in oplossingen die beslissingen nemen die cruciaal zijn voor ons leven? Wat voor problemen en risico’s brengt dat met zich mee? In deze keynote duidelijkheid!

The Era of Generative AI
13.25 uur, Nina Schick (Tamang Ventures)
Ai-expert Nina Schick denkt dat generative ai zal leiden tot een nieuwe fase in de menselijke evolutie, een fase die alle aspecten van menselijke creativiteit, communicatie, kennis en informatie fundamenteel zal hervormen. Dergelijke almachtige technologieën roepen vragen op. Zal ai ons versterken of automatiseren? Wie beheert de generative ai-systemen? Hoe zit het met data en privacy? Kan dit een open infrastructuur voor de mensheid worden? Hoe wordt de overvloed aan informatie verdeeld? Schick komt met antwoorden.

20 april 2023

Computable Awards België

Op 20 april vindt de feestelijke uitreiking van de Computable Awards van België plaats. Het programma is als volgt:

  • 11.00 uur: pitches Tech Startup of the Year
  • 11.45 uur: pitches Next Generation Award
  • 12.45 uur: pitches Security Innovation of the Year + Benelux-onderzoek cybersecuritybudgetten
  • 13.35 uur: genomineerden IT Project of the year in SMB Market
  • 14.05 uur: genomineerden IT Project of the year in Public Market
  • 14.35 uur: genomineerden IT Project of the year in Enterprise Market
  • 15.05 uur: genomineerden Social Innovation of the Year
  • 15.45 uur: winnaarsceremonie Computable Awards België

- The Human in Security
11.55 uur, Iretioluwa Akerele (Cybarik Limited)
In deze keynote richt Akerele zich op het menselijke aspect in beveiliging, door te praten over de psychologie, het infiltreren van mensen, algemene social engineering-tactieken, mens-gerelateerde cyberaanvallen en de weg vooruit.

- Quantum Computing: the end of privacy as we know it
12.45 uur, Ramsés Gallego (CyberRes)

In deze keynote gaat Gallego in op de uitdagingen waarmee de samenleving als geheel wordt geconfronteerd door kwantumtechnologie. Dan gaat het over de toekomst, verandering en de impact op gegevensbescherming en privacy. Hij definieert hierbij een robuuste en solide benadering van het kwantumtijdperk zonder geheimen en, zonder digitale grenzen.

- Can ChatGPT change the world – and should we let it?
13.30 uur, Lesley Kipling (Microsoft)
Kan de technologie achter ChatGPT de wereld veranderen? Deze sessie onderzoekt het concept van toegepaste waarneembaarheid, de uitdagingen en voordelen van het integreren van signalen met AIMLops.

Dit artikel verscheen eerder in Computable-magazine #2/3 2023.

Aanmelden

Inschrijven voor Cybersec Europe (voor 19 en 20 april) is gratis en kan hier. Na registratie krijg je toegang tot de beurs en kan je ook je geregistreerde data delen met specifieke exposanten of sprekers waarmee je graag in contact wil komen of informatie van wil ontvangen.

Klik voor het volledige programma hier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-14T11:59:00.000Z Sander Hulsman & William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.