België op 1 in wereldwijde security-index

Dit artikel delen:

België staat bovenaan in de National Cyber Security Index, een lijst die een indicatie wil geven voor weerbaarheid ten aanzien van cyberbedreigingen. Op de lijst staan 175 landen. Letland en Estland staan respectievelijk op plek 2 en 3, Nederland op 20.

De National Cyber Security Index (NCSI) is een wereldwijde live-index , die meet in hoeverre landen voorbereid zijn om cyberdreigingen te voorkomen en cyberincidenten te beheersen. Het is een initiatief van NCSI Project Team, een overheidsorganisatie uit Estland.

De indicatoren van de NCSI zijn ontwikkeld volgens het nationale cybersecurityraamwerk, dat inzet op fundamentele cyberdreigingen zoals de ontzegging van e-diensten, inbreuk op de integriteit van gegevens en de inbreuk op de vertrouwelijkheid van gegevens. ‘Bedreigingen die rechtstreekse gevolgen hebben voor de normale werking van de nationale informatie- en communicatiesystemen’, klinkt het.

Op de lijst staan 175 landen. Letland en Estland vervolledigen de top 3, Duitsland staat op 5. Nederland op 20 en de VS op 44. Het land Zuid-Soedan staat op 175 en laatst.

De NCSI richt zich op meetbare aspecten van cybersecurity die door de overheid worden uitgevoerd zoals geldende wetgeving, organisatie, samenwerkingsvormen en resultaten.

De volledige NCSI-lijst vindt u hier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-12T09:49:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.