Databeveiliging nog heikel punt bij ai-implementatie

Dit artikel delen:
Artificial intelligence security artificiële intelligentie beveiliging kunstmatige intelligentie

Ai-databeveiliging, schaal en beheer zijn de voornaamste uitdagingen voor Europese bedrijven die ai-oplossingen willen implementeren. Dit blijkt uit het Nutanix State of Enterprise AI Report, een wereldwijd onderzoek dat inzicht biedt in besluitvorming rond artificial intelligence.

Meer dan 90 procent van de respondenten in Europa zegt dat beveiliging, betrouwbaarheid en disaster recovery belangrijke overwegingen zijn in hun ai-strategie. Daarnaast geven ze aan dat het ‘beheren en ondersteunen van ai-workloads op schaal’ hun grootste uitdaging is in de komende twee jaar. De helft van hen zegt dat vereisten ten aanzien van datagovernance hen dwingen om ai-databronnen, leeftijd en andere kwaliteiten beter te begrijpen en bij te houden.

It-kosten en uitgaven

"Vrijwel alle bedrijven zien de waarde van ai"

De aanpak van databeveiliging, workload-schaal en inzicht en beheer van data zal essentieel zijn voor het succes van ai-initiatieven. Modernisering van infrastructuur en databeveiliging staan voorop bij besluitvorming over ai, niet kosten. Meer dan 90 procent ziet de it-kosten en uitgaven aan de cloud toenemen door de adoptie van ai-applicaties.

Vrijwel alle bedrijven zien de waarde van ai. Ai-oplossingen die organisaties in de emea-regio inzetten, zijn virtuele assistenten/klantondersteuning-bots en een mix van generatieve ai-oplossingen. Als het gaat om de implementatie van ai geven respondenten aan dat zij niet voldoende gen-ai- en prompt engineering-vaardigheden in huis hebben en dat zij meer datascientists nodig hebben om hun initiatieven te ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-11-15T15:44:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.