Investering Phi-OS helpt PhiRater internationaal

Met enkele muisklikken ontdekken welk extern vervoersbedrijf het goedkoopste, eco-vriendelijkste, snelste of meest kwaliteitsvolle transport kan aanbieden voor een levering. Het is één van de troeven van het web-based softwareproduct PhiRater. Bedrijven die PhiRater gebruiken zien hun totale transportkosten gemiddeld met 10 tot 25 procent dalen. Het grote potentieel van deze transport intelligence tool is ook Belfius niet ontgaan. De bank besliste om een krediet te verschaffen aan Phi-OS, het Leuvense innovatiebedrijf dat de tool ontwikkelt.

Gezien de complexiteit van de transportwereld kiezen de meeste bedrijven steeds voor dezelfde oplossingen die daarom niet altijd de meest optimale zijn. PhiRater gaat in bestaande contacten op zoek gaat naar de mogelijke opties en opportuniteiten. Bovendien stroomt deze it-tool ook het facturatieproces, waardoor mismatches tussen prijsafspraken en facturatieprijzen worden ontdekt.

'De reacties op de trials zijn heel positief en dat hadden we eerlijk gezegd ook een beetje verwacht', zegt Toon Fabry, één van de zaakvoerder. 'In veel bedrijven is er gewoon geen klare kijk op de werking en de totale kost van het extern transport. En dan hebben we het over alle directe en indirecte kosten. PhiRater biedt ook overzichtelijke analyserapporten en met die inzichten hebben bedrijven iets concreet in handen om het transportmanagement verder te optimaliseren.'

Vers kapitaal

SIM Belgium begeleidde het Phi-OS-team in de zoektocht naar vers kapitaal en dat wierp  vruchten af. Dat PhiRater een troef kan worden voor vele bedrijven is Belfius niet ontgaan. Belfius: 'KMO’s vormen de ruggengraat van onze Belgische economie. Wij willen daarom startende en innoverende bedrijven ondersteunen in alle fases van hun ontwikkeling. Wij zijn dan ook bijzonder blij dat wij Phi-Os de nodige financiële ondersteuning hebben gegeven om hun projecten en activiteiten te ontwikkelen.'

Momenteel richt het bedrijf zich nog op België en Nederland met de bedoeling van volgend jaar internationaal te gaan. Inmiddels is er een nieuwe website opgetuigd en geïnteresseerde bedrijven kunnen een gratis trial uitproberen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-03T16:19:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.