Chinees logistiek concern koopt Ingram Micro

Overname handen schudden

Het Amerikaanse Ingram Micro is overgenomen door het Chinese Tianjin Tianhai. De logistieke dienstverlener betaalt zes miljard dollar (5,4 miljard euro) voor de ict-distributeur. De partijen verwachten de overname in de tweede helft van 2016 af te ronden.

Ingram Micro wordt door de overname onderdeel van de HNA Group, de grootste aandeelhouder van Tianjin Tianhai. Doordat het onderdeel wordt van een logistieke dienstverlener, verwacht Ingram Micro zich ook op de logistiek markt te richten. Daarnaast wil het met de overname een sterkere marktpositie in China realiseren.

De overname wordt naar verwachting in de tweede helft van 2016 afgerond. De partijen stellen dat er weinig verandert aan het managementteam van Ingram Micro. Zo blijft Alain Monié actief als ceo. Ook zal het hoofdkantoor in het Amerikaanse Irvine blijven staan en zullen de regionale en landelijke activiteiten van de ict-distributeur hetzelfde blijven.

Lumigon

Ingram Micro maakte gister ook bekend het Deens Lumigon over te nemen. Dit bedrijf is bekend van design en vervaardigen van smartphones en accessoires. Deze overname biedt Ingram Micro toegang tot een nieuwe markt.

Eind vorig jaar nam de ict-distributeur ook de branchegenoot Dupaco uit Leusden over en verkocht het Amerikaanse Parallels Holdings zijn Odin Service Automation-platform aan Ingram Micro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-18T11:03:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.