Imec wint prijs voor RFID-speelkaart

Speelkaart met rfid-technologie van Imec

Speelkaart van Cartamundi beschikt over rfid-technologie van Imec/Holst Centre

Het Leuvense Imec en Holst Centre (een ontwikkelcentrum opgericht door Imec en TNO) kaapte in Berlijn de ‘best product’-award weg op de Printend Electronics Europe. De prijs werd uitgereikt voor de realisatie van speelkaarten waar rfid-technologie in is geïntegreerd. Het gaat om kaarten van speelkaartproducent Cartamundi.

De jury erkent met de 'best product'-award het potentieel van de technologie als mogelijk gamechanger in de spellenindustrie, maar ook voor andere gedrukte elektronische toepassingen in het domein van het internet of things zoals het onzichtbaar integreren van sensorsystemen in behang, verpakkingen van voeding en medicijnen.

Holst Centre en imec’s plastic rfid-technologie is naar eigen zeggen goedkoper, flexibeler en robuuster dan traditionele silicium-gebaseerde rfid-chiptechnologie. 'Dit zijn essentiële eigenschappen om elektronica onzichtbaar in papier te integreren en nieuwe toepassingen te ontwikkelen', vertelt Paul Heremans, directeur bij Imec/Holst Centre.

Cartamundi kan met de technologie van Imec/Holst Centre speelkaarten ontwikkelen die met elkaar en de cloud kunnen communiceren. 'De nieuwe technologie zal traditionele spellen connecteren met elektronische toestellen zoals smartphones en tablets. Dit biedt de mogelijkheid om totaal nieuwe spelervaringen te ontwikkelen, zoals verzamelkaarten die tot leven komen op je spelconsole of een bordspel dat wordt beïnvloed door de actualiteit via je smartphone', vertelt Cartamundi-ceo Chris Van Doorslaer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-29T10:39:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.