Kewill neemt LeanLogistics over

Deal handen schudden overname

Kewill, de Britse leverancier van softwaretoepassingen voor logistieke dienstverleners, verladers en douanes, heeft LeanLogistics overgenomen van de Australische moederonderneming en logistiek dienstverlener Brambles. LeanLogistics is zelf een Amerikaans bedrijf dat transportbeheersoftware levert aan verladers in de Verenigde Staten en Europa. Het kantoor van LeanLogistics in Holland zal Kewills grootste kantoor worden.

Kewill stelt dat door de combinatie van beide partijen het grootste ict-netwerk voor verladers, vervoerders, expediteurs en douane-experts in Noord-Amerika ontstaat. Daarnaast vullen beide bedrijven elkaar aan met nieuwe functionaliteit. Zo heeft LeanLogistics een oplossing voor het indexeren van vrachttarieven die Kewill nog niet heeft en biedt het Move-platform van Kewill aanvullende componenten, zoals ‘yard management’ en ‘shipment tracking’ die voor het transportmanagementplatform van LeanLogistics een verrijking vormen.

LeanLogistics is in 1999 door vier veteranen uit de transport- en logistieke sector opgericht met als doel webtechnologie voor ketenbeheerprocessen in de markt te zetten. In 2008 werd het bedrijf overgenomen door Brambles. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-10T11:47:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.