Accel versterkt samenwerking met B.Rekencentra

Puzzel

Accel Computer Service en B.Rekencentra, een software-leverancier uit Ranst, gaan nauwer samenwerken. De softwareoplossingen van B.Rekencentra bieden een oplossing bij de berekeningen voor het laden van vliegtuigen en Accel Computer Service plaatst deze in de cloud. Zo kunnen vliegtuigmaatschappijen de software makkelijk uittesten.

De software van B.Rekencentra wordt onder andere door DHL gebruikt voor berekenen van de vracht. Het bedrijf is dan ook gespecialiseerd in software voor logistieke processen. Met hun product Sable hebben ze als doel vliegtuigen veilig en legaal te laden. Een loadsheet kan met de software in vijf minuten worden opgesteld.

‘Door de vliegtuigsoftware in de cloud te plaatsen, lossen we in feite meerdere problemen op. De klanten van B.Rekencentra hoeven de software niet op hun eigen servers te installeren, waardoor een hoge it-investering wordt vermeden. Anderzijds wordt ook de eigen infrastructuur van B.Rekencentra niet extra belast. De applicaties hierop plaatsen bleek niet haalbaar, omdat de servers onvoldoende capaciteit hebben en de internetlijnen te weinig performant zijn. Door de cloudoplossing volstaat een internetverbinding om de zwaarste applicaties wereldwijd te testen en te gebruiken’, vertelt Marc De Swaef van Accel. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-18T11:20:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.