Dematic levert geautomatiseerd magazijn Delhaize

distributiecentrum

Dematic, leverancier van logistieke automatisering, ontwikkelt een nieuwe distributiecentrum voor de internationale retailketen Delhaize. In het Brusselse magazijn komt een automatisch palletiseersysteem voor gemengde pallets (AMCAP). Deze constructie is volgens Dematic ruimtebesparend en vermindert het energieverbruik.

Concreet bouwt Dematic twee hoogbouwmagazijnen met dertien gangpaden voor het Brusselse distributiecentrum van Delhaize. Deze gangpaden worden uitgerust met automatische miniloadkranen van het type RapidStore AS/RS. De opdracht omvat eveneens twintig gangen voor het Dematic Multishuttle 2-systeem met driehonderd shuttles en achttien reserveshuttles.

In het midden van het distributiecentrum van Delhaize komt een automatisch palletiseerssysteem voor gemengde pallets. Deze AMCAP-oplossing voor orderpicking en palletisering bestaat uit achttien RapidPalls, die verschillende dozen en andere verpakkingen automatisch op pallets of in rolcontainers samenvoegt en stapelt. De oplossing voorkomt naar eigen zeggen fouten en productschade bij orderpicking en verbetert de nauwkeurigheid van het voorraadbeheer.

Stabiele pallets

De Dematic iQ PackBuilder-software zorgt voor volgestapelde en stabiele pallets. Dat gebeurt op basis van de product- en verpakkingseigenschappen en de regels die het bedrijf daarvoor definieert. Dankzij een efficiënt gebruik van de laadruimte van transportvoertuigen worden vrachtkosten bespaard. 

Voor Dematic was de compacte bouw van de AMCAP een doorslaggevende factor voor de keuze van de technologie. Daarnaast is het ontwerp volgens Dematic ruimtebesparend en wordt het energieverbruik verminderd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-21T09:20:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.