Phi Data implementeert RFID-oplossing bij Mazda

Mazda

Foto: aureliefrance / Shutterstock.com

Integrator Phi Data uit Wemmel implementeert een rfid-oplossing bij Mazda Motor Logistics Europe, het verdeelcentrum in Willebroek voor wisselstukken van Mazda in Europa. De autofabrikant zet rfid in voor de registratie en tracking van de zogenaamde ‘returnable assets’. Dat zijn de kooien en bakken waarin de wisselstukken worden vervoerd.

Mazda Motor Logistics Europe gebruikte tot voor kort barcodes en scantoestellen om de inkomende en de uitgaande kooien en bakken in kaart te brengen. Hiervoor diende de medewerkers elke inkomende en uitgaande kooi of bak manueel te scannen en te registreren. Dit was naar eigen zeggen een tijdrovende bezigheid die omwille van de menselijke component foutgevoelig was. Mazda zocht daarom een oplossing die het aantal manuele handelingen en de fouten in de registratie verminderde en de registratie en tracking van de kooien en bakken sneller in kaart bracht. 

RFID-tags

Mazda koos voor de Wemmelse Phi Data. De integrator levert een systeem bestaande uit rfid-tags en –labels, poorten en antennes en op maat geschreven software voor de verbinding met het bestaande WMS-systeem. Alle inkomende en uitgaande kooien en kleinere bakken zijn uitgerust met een rfid-tag of -label. De vertrekkende kooien krijgen een geprint ‘shipping label’. Deze labels bevatten alle informatie over de producten die zich in de kooien bevinden.

De ‘dockdoors’ poorten met antennes registreren hierdoor de producten dankzij hun rfid-tags en –labels. Medewerkers zetten vervolgens de kooien in het WMS-systeem op ‘in’. Door de unieke nummers van de assets weten de medewerkers om welke kooien het gaat. Op die manier krijgen de magazijniers overzicht van de kooien die zich in het magazijn bevinden. Diezelfde werkwijze werd toegepast voor de uitgaande kooien met wisselstukken.

Eerder dit jaar zette ook al de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten de stap naar de rfid-oplossingen van Phi Data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-21T13:24:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.