Aucxis wint Leeuw van de Export-prijs

Winnaar

Systeemintegrator Aucxis wint de Leeuw van de Export-award van Flanders Investment & Trade. Deze prijs wordt uitgereikt aan Vlaamse bedrijven met uitzonderlijke exportresultaten. Aucxis won in de categorie 'Bedrijven tot vijftig medewerkers'. Vlaams minister-president Geert Bourgeois overhandigde de prijs aan ceo Geert Vonck.

De ceo Geert Vonck vertelt dat het exportverhaal van Aucxis dertig jaar geleden begon. 'Vandaag komen via Aucxis E-Trade systemen dagelijks miljoenen transacties tot stand bij de verhandeling van diverse producten, en dit wereldwijd: bloemen in Zuid-Afrika, vis in Tahiti, wol in Engeland, fruit en groenten in China. Onze controllersystemen worden in meer dan vijftig landen ingezet bij de bewaring van fruit en groenten.' 

Daarnaast zet Aucxis sinds een paar jaar in op rfid-technologie voor innovatieve track & trace oplossingen. 'Via rfid-tags kunnen we bijvoorbeeld vis traceren door de hele keten', vertelt de ceo. Met deze rfid-oplossingen bedient de systeemintegrator naast de agro-industrie ook andere sectoren zoals de zorg, farma, chemie, publiek transport en retail.

De diversificatie en de toename van export maakten indruk op de jury van de Leeuw van de Export. Het is duidelijk dat deze Vlaamse kmo regelmatig onderzoekt hoe ze zichzelf kan herpositioneren binnen een traditionele niche.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-01T10:20:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.