Investeerders steken 500 miljoen in Blujay Solutions

Blujay Solutions, de Britse leverancier van ketenbeheersoftware, heeft nieuwe financiers aangetrokken, bestaande uit TPG Specialty Lending en Bluebay Asset Management’s Private Debt Group. Zij willen maar liefst vijfhonderd miljoen dollar steken in het softwarebedrijf om de verdere groei te stimuleren. Blujay is afgelopen maart ontstaan uit de samensmelting tussen Kewill en het door dat bedrijf overgenomen Leanlogistics.

Kewill, de Britse leverancier van softwaretoepassingen voor logistieke dienstverleners, verladers en douanes, en het vorig jaar overgenomen Leanlogistics gaan samen verder onder de naam Blujay Solutions. Volgens Kewill zijn onder één nieuwe naam wereldwijd de activiteiten scherper voor het voetlicht te brengen. Nu hangt het per regio af of de markt de software kent van Kewill, Leanlogistics of een andere bedrijf dat Kewill eerder heeft overgenomen.

Met het extra kapitaal wil Blujay Solutions zijn zogeheten online Global Trade Network uitbreiden. Daarnaast komt er tweehonderd miljoen dollar aanvullend kapitaal los om overnames te financieren. Blujay wil zijn softwareportfolio blijven uitbreiden.

Internationale groei

Onder de naam Kewill nam de Britse leverancier van softwaretoepassingen voor logistieke dienstverleners, verladers en douanes in mei 2016 Leanlogistics over van de Australische moederonderneming en logistiek dienstverlener Brambles. Leanlogistics was een Amerikaans bedrijf dat transportbeheersoftware levert aan verladers in de Verenigde Staten en Europa.

Voor deze overname nam Kewill nog een aantal andere logistieke softwarebedrijven over. Daardoor is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal opererend softwarebedrijf met verschillende oplossingen en merken. Door alles onder de noemer van een nieuwe naam - Blujay Solutions - te brengen, wil het bedrijf zich in de markt positioneren als één organisatie.

Bij Blujay Solutions werden elfhonderd man. Het softwarebedrijf is actief in achttien landen, waaronder de Benelux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-24T11:54:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.