Huawei en Audi sluiten lte-v-pact voor connected car

Bedrijven komen in september 2018 met uitbreiding van toepassingen

connected car

Connected car (archief).

De Chinese techreus Huawei en de Duitse automaker Audi hebben een nieuw samenwerkingsverband gesloten rondom connected auto’s. Die richt zich op de mobiele communicatiestandaard voor connected auto’s; Lte-v- en trainingsprogramma’s voor experts op het vlak van mobiele communicatie voor connected auto’s. Het doel is om de veiligheid van die auto’s te verbeteren en verkeersstromen te optimaliseren. De samenwerking is in eerste instantie gericht op de Chinese markt.

De overeenkomst werd vorige week door beide partijen ondertekend tijdens een bijeenkomst in Berlijn. In die intentieverklaring staat onder meer dat de partijen een rol willen spelen in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden en digitale diensten. Ook wordt Audi in de Chinese stad Wuxi betrokken bij de ingebruikname van de mobiele communicatiestandaard lte-v, een mobiele standaard die is toegespitst op voertuigen (V staat voor vehicles red.)

Audi licht in een persbericht toe: ‘Intelligente connected auto’s kunnen informatie uitwisselen met hun omgeving. Om dit te bewerkstelligen, hebben ze een hoogkwalitatieve en stabiele dataconnectie nodig. In de uitbreiding van deze onderlinge communicatie gaat veel onderzoek en ontwikkeling zitten. Bovendien moet de samenwerking tussen Audi en Huawei autonoom rijden en de digitalisering van auto’s naar een hoger plan tillen.’Met dat doel voor ogen hebben de partijen besloten om trainingsprogramma’s te ontwikkelen om experts op te leiden.’

De autofabrikant meldt verder dat het sinds 2017 samenwerkt met Huawei en de Chinese overheid en als eerste buitenlandse autofabrikant betrokken is bij de uitrol van lte-v in de Chinese stad Wuxi.

Nieuwe toepassingen

‘Met lte-v kunnen auto’s - en dus hun bestuurders - in realtime verkeersinformatie ontvangen via onder meer verkeerslichten en camera’s op kruisingen. Op de World Internet of Things Exposition, die in september 2018 in Wuxi wordt gehouden, gaat het project een nieuwe fase in en worden uitgebreidere toepassingen geïntroduceerd’, belooft Audi.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-16T08:29:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.