Vehco hard op weg om Groeneveld ICT over te nemen

Deal handen schudden overname

Vehco, aanbieder van fleetmanagement-systemen (FMS), heeft een overeenkomst ondertekend voor de aankoop van Groeneveld ICT Solutions, leverancier van vlootbeheersystemen en transportbeheersoftware uit Gorinchem. De acquisitie, is de verwachting, zal eind september afgerond zijn. Het bedrijf iis ook actief in Brussel.

Voor de activiteiten van Groeneveld ICT Solutions te integreren in de eigen operatie, hoopt Vehco uit te groeien tot een Europees leider in vlootbeheersystemen voor zware vrachtwagens, en transportsoftware-oplossingen voor tal van transport-, logistieke- en distributiebedrijven.

De overnamestap kwam in zicht nadat AddSecure in mei dit jaar de nieuwe eigenaar van Vehco werd. Dat verschafte Vehco de financiële slagkracht om uit te groeien tot een grote leverancier van systemen voor vlootbeheer in Europa voor zware bedrijfsvoertuigen. Nu, drie maanden later, moet de strategische acquisitie van Groeneveld ICT Solutions – actief in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Engeland en Polen – Vehco helpen om die groei te versnellen.

13 miljoen

Groeneveld ICT Solutions is een leverancier van telematica- en transportbeheersoftware voor een breed scala aan transportbedrijven; van charters tot grote transport- en distributiebedrijven. In 2017 bedroeg de omzet van Groeneveld ICT Solutions, een onderdeel van transportbedrijf Groeneveld Groep, bijna 13 miljoen euro en had het bedrijf 67 werknemers. de Groeneveld Groep is overigens vorig jaar overgenomen door het Amerikaanse Timken, een leverancier van lagers en mechanische krachtoverbrengingssystemen.

De kernactiviteit van Vehco bestaat uit het bieden van vlootbeheersoplossingen aan logistieke bedrijven met zware bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf heeft kantoren in Zweden (hoofdkantoor), Finland, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Italië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-29T10:13:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.