In 2024 zelfsturende auto's van Daimler en BMW

Duitse autobedrijven werken samen in ontwikkeling auto-tech

De Duitse automerken Daimler en BMW slaan de handen ineen op het gebied van geautomatiseerd rijden. Samen willen ze technologie ontwikkelen voor bestuurdersassistentie, geautomatiseerd rijden op snelwegen en geautomatiseerd parkeren. Fabrikanten en andere technologiepartners kunnen zich bij de samenwerking aansluiten.

Het belangrijkste doel van het partnerschap is de gezamenlijke introductie van technologie in besturingssystemen voor consumentenauto’s. Beide bedrijven hopen dit in 2024 te realiseren. De twee autofabrikanten zullen elk de technologie in hun eigen auto’s implementeren.

Om dit voor elkaar te krijgen, werken meer dan 1.200 specialisten samen, vaak in gemixte teams. Ze gaan werken in het Mercedes-Benz Technology Centre in Sindelfingen, in het Daimler Testing en Technology Centre in Immendingen en in de BMW Group Autonomous Driving Campus in Unterschleissheim, bij München. Ze focussen vooral op het ontwikkelen van een schaalbare architectuur voor bestuurdersassistentie, inclusief sensoren en aan een gezamenlijk datacenter voor data storage, administratie en processen. Ook gaan de specialisten werken aan software om auto’s steeds meer autonoom te laten rijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-05T08:45:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.