Google-zus Waymo test zelfrijdende auto's in regen

Waymo, een zusterbedrijf van Google dat zelfsturende technologie ontwikkelt, gaat zijn zelfrijdende auto’s testen in Florida. Inzet van het onderzoek is hoe de auto’s functioneren tijdens hevige regenval.

Waymo test zijn voertuigen in diverse Amerikaanse steden op het functioneren tijdens extreme weersomstandigheden. Aangezien Miami in de zomermaanden met het orkaanseizoen één van de natste steden in de VS is, start Waymo hier een proef met de zelfrijdende voertuigen op het gebied van zware regenval. Regen kan ruis veroorzaken op de sensoren. Ook weggebruikers gedragen zich onder deze omstandigheden doorgaans anders.

Via de test wil de organisatie de unieke rij-omstandigheden beter begrijpen en inzicht krijgen in de invloed van regen op de eigen voertuigen. Waymo start de test op een parcours in Napels en later deze maand gaan de voertuigen de openbare weg op in Miami. De auto’s worden handmatig bediend door de  testrijders en moeten gegevens verzamelen over de realistische rij-situaties tijdens zware regenval. De proef wordt uitgevoerd met Chrysler Pacifica’s en een Jaguar I-Pace.

Waymo

Waymo startte, als onderdeel van Google, in 2009 met de ontwikkeling van zelfsturende technologie. In december 2016 werd Waymo een zelfstandige onderneming. In 2017 startte het met een proef van een zelfrijdende voertuigen in de stoffige omgeving van Phoenix. Daarnaast test het zijn technologie in het besneeuwde Novi, Michigan, het regenachtige Kirkland, het mistige San Francisco en Washington.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-21T09:49:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.