Noorse Element Logic opent vestiging in Nederland

Het autostore-systeem van Element Logic.

Het Noorse Element Logic opent een vestiging in het Gelderse Elst. Vanuit die locatie gaat het bedrijf in oplossingen voor magazijnbeheer klanten in de Benelux-regio bedienen. Het kantoor staat onder leiding van algemeen directeur Rob Pauls.

Element Logic, opgericht in 1985, levert een autostore-systeem. Dat is een automatisch opslag- en orderpicksysteem waarbij robots, op een aluminium grid, bakken met de goederen halen en brengen naar de werkstations van de orderpickers. De organisatie claimt wereldwijd honderden van dergelijke installaties te hebben gerealiseerd, bijvoorbeeld bij het Deense e-commercebedrijf Proshop.

De Noorse organisatie heeft de ambitie om in elke landenregio aanwezig te zijn. Het rekent het Nederlandse Solar al tot zijn klant en wil lokaal verder gaan groeien. Element Logic heeft daarom een Benelux-vestiging in Elst geopend. Directeur Rob Pauls kiest voor een kantoor in Elst omdat hij in de buurt woont en de gemeente dicht bij de Duitse grens ligt. Het Nederlandse kantoor moet in het komende jaar ‘verstandig’ groeien tot zo’n zes collega’s. Zij kunnen een beroep doen op de kennis van collega’s uit andere landen, zoals Noorwegen, Zweden en Duitsland.

De focus van Element Logic ligt in eerste instantie op Nederland. België en Luxemburg staan nog op een lager pitje. Echter verwacht het hier wel op korte termijn slagen in te maken.

Element Logic heeft ruim 150 werknemers in dienst verspreid over kantoren in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Frankrijk. Het draaide in 2019 een omzet van tachtig miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-26T09:50:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.