Simac neemt meerderheid in Phi Data

deal handen schudden overeenkomst contract

Ict-dienstverlener Simac uit Veldhoven neemt een meerderheidsbelang in het Belgische it-bedrijf Phi Data. De Brabanders nemen 70 procent van de aandelen over. Phi Data blijft als zelfstandige werkmaatschappij binnen Simac opereren. Simac hoopt met de logistieke oplossingen van Phi Data verder te kunnen groeien in België en Luxemburg.

Met hulp van Simac kan Phi Data ook de markt in Nederland en Tsjechië openen, zo verwacht men. Overigens had het Belgische bedrijf tot 2010 een eigen vestiging in Woerden, maar die ging in 2010 failliet.

Phi Data richt zich op het optimaliseren van logistieke stromen, het volgen van materiële activa en de efficiëntieverbetering van de betrokken medewerkers. Denk aan tracking & tracing alsmede aan internet of things (iot)-oplossingen. Klanten willen steeds meer inzicht hebben in de logistieke ketens.

Eric van Schagen, algemeen directeur Simac, verwacht dat deze markt de komende jaren sterk gaat groeien. 'We hebben binnen Simac al stappen gezet op dit vlak. Door deze overname halen we veel ervaring en referenties binnenboord.' Phi Data bedient met 35 medewerkers zo'n tweeduizend klanten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Wemmel (bij Brussel). Verder zijn er vestigingen in het Waalse Bergen en in Rodange (Luxemburg). Simac telt 1.400 werknemers; de hoofdzetel staat in Veldhoven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-23T19:08:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.