Comate Ventures investeert in Zeal Robotics

Comate Ventures steekt geld in Zeal Robotics, een startup die zich specialiseert in logistieke robots. Het is de allereerste onderneming die kan rekenen op pre-seed funding van dit investeringsfonds van onder meer Marc Coucke.

Comate Ventures is het investeringsfonds van hightech-designbedrijf Comate en Marc Coucke’s holding Alychlo. Het fonds focust specifiek op startups die hardwareproducten bouwen. Zeal Robotics wil distributiemagazijnen transformeren met een nieuwe generatie autonome robots. Om die snel naar de markt te brengen, zo klinkt het, sluit de Leuvense startup zich aan bij het acceleratornetwerk van Start it @KBC.

Zeal Robotics ontwikkelt robots die niet alleen het fysiek zware werk van de arbeiders verlichten, maar ook een oplossing bieden voor de nood aan logistieke medewerkers. Door gebruik te maken van artificiële intelligentie en 3d-visie wil de startup de robots sneller, reactiever en veiliger maken dan de huidige generatie in magazijnen en distributiecentra.

In de wereld van logistieke robots vallen nog heel wat efficiëntiewinsten te rapen, zegt Sven De Craemer, een van de drie oprichters van Zeal Robotics. ‘Vandaag gebruiken bedrijven overal dezelfde robots. Die zijn niet alleen verouderd, het zijn ook standaardversies die niet aangepast zijn aan de omgeving waarin ze werken’, stelt De Craemer. ‘Onze robots kunnen zonder bijkomende interne infrastructuur volledig autonoom goederen verplaatsen. Zo kunnen bedrijven ze meteen inzetten en waar nodig verder opschalen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-03T11:40:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.