Ai maakt logistieke robot ook nog eens slimmer

Smart Parcel Picker.

Smart Robotics uit Eindhoven kondigt de lancering aan van zijn nieuwe Smart Parcel Picker die dankzij ai-software beter en nauwkeuriger werkt. De orderverzamelrobot is in staat om containers vol pakjes te lossen en stukgoederen van pallets te halen. De robot kan daarbij overweg met spullen van uiteenlopende omvang, oppervlaktemateriaal en gewicht.

Ook is hij in staat om behoorlijk zware spullen te tillen; een heel verschil met het prototype van de 'menselijke' robot Optimus, die Elon Musk begin deze maand tijdens de Tesla AI-dag toonde. Dit prototype bleek niet al te vast op zijn benen te staan. Tijdens de demo kwam Optimus niet veel verder dan het geven van water aan plantjes.

Nu de tekorten aan magazijnpersoneel oplopen, verwacht de Eindhovense ontwikkelaar van software voor robots in logistieke processen een grote vraag naar de slimme orderpicker. De robot vervangt fysiek inspannend en repeterend werk. Ook gevaarlijke taken zijn aan de robot te geven. Volgens de fabrikant kan het werken in magazijnen daardoor aantrekkelijker worden.

Er zijn meer fabrikanten die dit soort orderpickers maken, maar die werken volgens de Eindhovenaren minder nauwkeurig en weerbaar. Door gebruik van geavanceerde ai-software leert de robot bovendien steeds bij. Hij kan productiever worden en efficiënter werken zonder dat hier veel menselijke bemoeienis voor nodig is.  

Smart Robotics richt zich op grote pakketvervoerders die hun processen willen automatiseren. De Smart Parcel Picker wordt op maat gemaakt voor een naadloze integratie met bestaande warehousemanagementsystemen. Verstoringen van bestaande facilitaire processen zijn zo te beperken, aldus het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-06T09:54:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.