Eindspurt op Belgische ict-overnamemarkt

Deal handen schudden overname

Op de valreep werden er in de laatste weken van dit jaar nog een aantal overnames en investeringen gedaan op de Belgische ict-markt. Met ook een uitstapje naar de Nederlandse markt: Organi lijfde de logistieke-softwareleverancier Softpak in. De Nederlandse investeringsmaatschappij Capital A hielp de ESC-holding met het verwerven van Net IT. Een kort overzicht.

Organi uit Wilrijk heeft het Nederlandse softwarehuis Softpak overgenomen. Dit bedrijf uit Ridderkerk biedt geïntegreerde logistieke oplossingen aan havengerelateerde bedrijven. Met 45 medewerkers is Softpak actief in zestien landen. Organi telt inmiddels bijna 150 medewerkers en een omzet van ruim tien miljoen euro.  

Amptec, een integrator van audiovisuele oplossingen voor broadcast, live entertainment en audio- en videopostproductie uit Bilzen (een Nederlands kantoor in Utrecht) nam GoCreate uit Londerzeel over. Dit is een expert in de onderliggende infrastructuurlaag van it-netwerken: switches en routers, security, firewalls en storage- en workflowoplossingen.   

Meta, het Amerikaanse bedrijf achter Facebook, WhatsApp en Instagram, liet zijn oog vallen op het Kempens bedrijf Luxexcel. Dit is een specialist in 3d-printtechnologie voor complexe brilglazen op voorschrift. De overname betekent een exit van investeerder PMV (Participatiemaatschappij Vlaanderen).

Het Zweedse ingenieursbureau Sweco verwerft Futureproofed via een aandelentransactie. Dit klimaat-techbedrijf uit Leuven biedt carbon management tools waarmee steden en gemeenten hun klimaatstrategie kunnen uitstippelen.

Kmo's

Conxion, de it-dienstverlener uit Deerlijk (110 man, omzet zo'n dertig miljoen euro), zet zijn groei verder met de overname van het Roeselaarse Fort:Lox. Dit is een cybersecurity-speler, gespecialiseerd in endpoint- en netwerksecurity voor kleine en middelgrote bedrijven.

Netflow Group, met hoofdkantoor in Kruibeke en Cavere uit Wuustwezel, die twee maanden geleden met elkaar in het huwelijksbootje stapten, enerzijds en anderzijds Netropolix en COVR, met hoofdkantoor in Geel, fuseren tot één nieuw ict-bedrijf. Samen ontzorgen ze vooral Belgische kmo’s en grotere bedrijven op ict-gebied, Na de samensmelting telt de nieuwe groep zo'n 175 medewerkers tellen. De deal wordt financieel ondersteund door de Belgische investeerder Dovesco, die ook garant staat voor add-ons-acquisities.

De ESC-holding zet zijn groei verder met de aankoop van Net IT uit Zottegem. Net IT is expert in de crm-toepassingen van Dynamics 365, Microsoft Power Platform en de Azure-cloud en telt zestig  medewerkers. ESC met hoofdzetel in Gent is Microsoft Dynamics-expert en wil met steun van investeerder Capital A op Microsoft-terrein flink uitbreiden. Begin 2021 nam ESC al de sectorgenoten SDE en Natch over. De groep telt nu meer dan 220 technologiespecialisten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-30T17:52:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.