HPE neemt Athonet over om private 5G-diensten

Hewlett Packard Enterprise (HPE) breidt zijn dienstverlening op het gebied van private 5G-netwerken uit met de inlijving van Athonet. Deze Italiaanse onderneming biedt organisaties de mogelijkheid om zelf een 4G- of 5G-bedrijfsnetwerk op te tuigen en te beheren. Vooral partijen die actief zijn met industriële iot, robotica of beveiligingssystemen hebben hiervan profijt.

De software van Athonet wordt geïntegreerd in het telecomportfolio van HPE en later ook in de producten van dochterbedrijf Aruba. Via het edge-to-cloud-platform van HPE kunnen gebruikers van Athonet hun private 5G-netwerk en alle kosten centraal beheren.

Netwerkdekking

Volgens het techbedrijf gebruiken organisaties private 5G-netwerken voor verbetering van de netwerkdekking, betrouwbaarheid en mobiliteit, zelfs op uitgestrekte en afgelegen locaties waar connectiviteit niet vanzelfsprekend is. Vaak gaat het daarbij om een combinatie van wifi en 5G.

Athonet werd ruim vijftien jaar geleden opgericht en heeft 450 klanten in verschillende sectoren, zoals ziekenhuizen, (lucht)havens, nutsbedrijven en overheden. Ook aanbieders van mobiele telefonie staan op de klantenlijst. De overname is waarschijnlijk voor de zomer afgerond. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-24T11:13:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.