Antwerps Garvis komt in Amerikaanse handen

Overname netwerk

Garvis komt in handen van het Amerikaanse Logility. De Antwerpse startup ontwikkelde een met ai gevoed saas-platform voor het plannen van de toeleveringsketen. De Amerikanen integreren het platform in een systeem waarmee bedrijven vraag en aanbod sneller dan gebruikelijk op elkaar afstemmen.

Het platform van Garvis werkt met de populaire ai-chatbot ChatGPT, waarmee planners, niet-planners en leidinggevenden in eenvoudige taal planningvragen stellen en antwoorden krijgen. Hierdoor kunnen ze sneller en op basis van betere informatie beslissingen nemen.

De Vlaamse technologie wordt binnen een jaar geïntegreerd in het bestaande supply chain platform van Logility. Naar eigen zeggen is dat platform het enige dat gebruiktmaakt van generatieve artificiële intelligentie. 'Deze aanpak combineert de basisvraag, promotionele lift, causale prognoses, externe gegevens en gebruikersinzichten in één oplossing.' Het zou de wekelijkse planningstijd met zeventig procent verkorten en tot dertig procent minder prognosefouten opleveren.

25 miljoen dollar

Garvis is een spin-off van UAntwerpen en heeft een Britse holding en dochterbedrijven in India en de Verenigde Staten. De software vereenvoudigt het maken van planningen en het daarbij rekening houden met externe factoren zoals weervooruitzichten en social media-berichten. Volgens De Tijd is met de overname van Garvis door Logility ongeveer 25 miljoen dollar gemoeid.

De startup ontving eerder al startkapitaal van KBC, Oracle, Microsoft, PMV en investeringsfondsen Scalebridge Capital, Superseed en Bosch Ventures. Logility is onderdeel van erp-leverancier American Software en heeft ongeveer 124 miljoen dollar omzet, aldus De Tijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-08T16:30:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.