Managed hosting door True

DBT Logistics kiest Freeedrive

 

vrachtwagen

Start-up Freeedrive heeft zijn eerste grote klant binnengehaald: het Antwerpse transportbedrijf DBT Logistics. Met de oplossing van Freeedrive wordt het chauffeurs moeilijk gemaakt om hun smartphone te gebruiken tijdens het rijden.

DBT Logistics gaat zo’n veertig vrachtwagens met het systeem van Freeedrive uitrusten. Dat moet de verkeersveiligheid ten goede komen. ‘Het systeem werkt met een bluetooth beacon, de Drivepad gedoopt, waar de gsm verbinding mee maakt’, legt managing partner Jan-Pieter Coomans van Freeedrive uit. ‘Aan de hand van de gps wordt het systeem geactiveerd zodra de wagen sneller dan tien kilometer per uur rijdt. Let wel: de gsm wordt niet geblokkeerd, je kunt nog altijd bellen en gebeld worden. Maar zodra de chauffeur apps gaat openen, krijgt hij voortdurend notificaties die hem moeten aanzetten om de gsm weer weg te leggen.’

Na de rit krijgt de chauffeur trouwens ook een score toegekend die aangeeft hoe goed hij van zijn gsm is kunnen blijven. Die score wordt ook met de fleet manager gedeeld.

Freeedrive lanceerde begin 2016 een crowdfunding campagne - via MyMicroInvest - waarmee meer dan 140.000 euro werd opgehaald.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5983197). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×