Magic Instruments ontwikkelt chip tegen straling

Dit artikel delen:
radioactieve straling

Magic Instruments, een start-up gevestigd in het Technologiehuis te Mol, heeft een technologie ontwikkeld waarmee elektronische apparaten onder sterke straling toch kunnen blijven werken. Magics Instruments werd opgericht door Jens Verbeeck en Ying Cao als spin-off van KU Leuven en het SCK CEN (Studiecentrum voor Kernenergie) in Mol.

Straling vermindert sterk de levensduur van elektronica en ook de betrouwbaarheid gaat er fors op achteruit. Magics Instruments ontwikkelt chips die goed bestand zijn tegen radioactieve stralingen en andere elektromagnetische stralingen. De chips blijven in hoge stralingsomgevingen tot duizend keer langer en betrouwbaar functioneren.

De technologie van Magics Instruments biedt mogelijkheden voor het gebruik van elektronica bij interventies tijdens nucleaire ongevallen, inspectie en ontmanteling van kerncentrales, berging van radioactief afval, ruimtevaartmissies en nieuwe nucleaire ontwikkelingen zoals kernfusie of de MYRRHA-onderzoeksreactor.

De door Magic Instruments ontwikkelde chips zorgen ervoor dat robots en inspectietools in kerncentrales kunnen worden ingezet voor handelingen die voor mensen levensgevaarlijk zijn.

De oprichters, het SCK-CEN, KU Leuven en het Gemma Frisius Fonds investeerden 350.000 euro in het bedrijf, dat vandaag uit twee medewerkers bestaat. Tegen 2020 wil Magic Instruments een omzet van drie miljoen euro behalen en doorgroeien tot tien medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-17T09:01:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.