Gent wil durfkapitaalfonds voor start-ups

Dit artikel delen:
Start up

De stad Gent wil samen met enkele investeerders een durfkapitaatlfonds oprichten voor start-ups en scale-ups. Dat kondigde Mathias De Clercq (open VLD) zondag aan. Gent wil zich ook met Antwerpen, Leuven en Brussel als één start-up zone gaan promoten.

Momenteel zijn er zo een 350 start-ups in Gent, die goed zijn voor 2600 jobs. Elk jaar halen deze bedrijven meer geld op bij investeerders, maar de echt grote kapitaalinjecties blijven uit. Dit blijkt uit een rapport van Sirris, het centrum voor de tech-industrie in België.

Onlangs trok een Gentse delegatie naar Sillicon Valley om daar de regio te promoten maar ook in België is er volgens De Clercq kapitaal beschikbaar. De stad wil hier een voortrekkersrol in spelen maar gaat dit niet zelf doen. Er wordt momenteel gesproken met mogelijke partners.

De Clercq wil 'eerst zelf sterk staan in Gent, en daarna in Vlaanderen'. 'In Nederland werken de steden samen in Startup Delta. Dat zouden we hier ook moeten doen. Ik wil de schepenen van Economie van Brussel, Leuven en Antwerpen samenbrengen om samen te werken en ons internationaal te profileren. Voor San Francisco liggen wij hier op één zakdoek', aldus De Clercq.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-07T15:20:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.