Start-up Rombit haalt 10 miljoen euro op

Dit artikel delen:
Investering

De Antwerpse start-up Rombit, actief in het ontwikkelen van slimme industriële systemen, heeft tien miljoen euro opgehaald bij Michel Akkermans. De start-up gebruikt de investering om de technologie te verbeteren en internationaal door te groeien. Akkermans zal daarnaast ook plaatsnemen in de raad van bestuur van Rombit.

Het Antwerpse softwarebedrijf helpt  industriële bedrijven en steden slimmer en efficiënter te maken. Het werkt vooral met grote industriële bedrijven in de Antwerpse Haven. Jorik Rombouts, oprichter van Rombit vertelt aan De Tijd dat ze de investering van Akkermans gebruiken om uit te breiden naar andere havensteden als Rotterdam, Hamburg, Houston of Singapore. 'Onze focus ligt voorlopig echt op de havens. Door de aanwezigheid van industrie, natuurlijk. Maar ook omdat er in havensteden het soort creatieve en innovatieve DNA te vinden is dat we zoeken bij onze klanten.’

Akkermans investeert niet alleen in Rombit, hij neemt ook plaats in de raad van bestuur. ‘Rombit ontwikkelde een platform dat makkelijk geïmplementeerd kan worden in tal van sectoren. Het stelt bedrijven en overheden in staat om op korte termijn serieuze efficiëntiewinsten te boeken’, geeft Akkermans aan. De ondernemer verkocht zelf al twee keer een start-up die hij zelf uit de grond wist te stampen. Het gaat om de softwarespecialist Fics en het betalingsbedrijf Clear2Pay. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-14T08:28:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.