Accelerator Gumption start in Nederland

Dit artikel delen:
België en Nederland

De Belgische accelerator Gumption breidt uit naar Nederland. Hiervoor opent het een kantoor in Utrecht. Gumption helpt digitale start-ups en early-stagers om duurzaam sneller te groeien. Het koppelt de passie van de ondernemer aan de kracht van het collectief. Marcel van Buren zal als managing partner Nederland deze vestiging aansturen.

‘Wij geloven sterk in asset-based consulting: advies aangevuld met tools, solutions en best practices waardoor klanten sneller meters maken’, vertelt Van Buren. ‘Met innovation labs, een ambassador club en clinics stimuleren wij silo-doorbrekende ideeënvorming rond businessuitdagingen van klanten. Complementaire expertise van specialisten in onze groep en bij klanten brengen wij samen in co-creatietrajecten. Onze bedrijven zitten samen op één campus. Dat inspireert en stimuleert samenwerking. Die kruisbestuiving onderscheidt Gumption van andere incubators en accelerators.’

Veertien start-ups

De voorbije vier jaar begeleidde Gumption, vanuit hun hoofdzetel in Kontich, veertien starters begeleid in België en Luxemburg. Enkele succesvolle bedrijven uit de groep zullen van Gumption Nederland gebruik maken om daar hun activiteiten op te starten. Maar ook gesprekken met Nederlandse start-ups en ondernemers zijn lopende.

De groepsomzet bedroeg in 2015 twintig miljoen euro. Dat wordt direct geïnvesteerd in de start-ups. Dit gebeurt in de vorm van financiële, strategische en operationele ondersteuning. Zo kunnen zij focussen op wat echt telt: hun mensen, klanten, diensten en oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-24T09:51:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.