StartupVillage Antwerpen opent deuren

Dit artikel delen:

Het eerste gedeelte van de StartupVillage, de achterbouw, is in Antwerpen officieel geopend. Start-up Citycubes, incubator TheCofoundry en de gefuseerde organisatie Imec/iMinds vestigen zich in de dit gedeelte van het gebouw. In totaal biedt StartupVillage 3300 vierkante meter beschikbare oppervlakte aan. Eind dit jaar moet het gehele gebouw beschikbaar zijn voor start-ups en groeibedrijven.

Op gelijkvloers komt met ‘de serre’. Dat is een innovatieve proeftuin voor nieuwe it-toepassingen relevant voor de horeca. De serre wordt gepend door Citycubes, de start-up van Dieter Veulemans. Op de eerste verdieping komt de TheCofoundry, een incubator van de Cronos groep. Drie digitale groeiclusters staan hier centraal: e-Health, it in de logistiek en it voor mobiliteit.

Op de tweede verdieping vestigt de nieuw gefuseerde organisatie Imec/iMinds zich. Naast de uitrol van zijn eigen incubatieprogramma ‘iStart’, zal Imec/iMinds vanuit Antwerpen ook een ‘living lab voor connected things’ uitbouwen. Het living lab wil in de komende jaren de grootste Europese proeftuin worden waar ondernemers hun digitale technologieën rechtstreeks kunnen toetsen aan de realiteit.

StartupVillage

StartupVillage is gevestigd in de Lange Gasthuisstraat 29-31 in Antwerpen. Het gebouw, met een oppervlakte van ruim 3300 vierkante meter, wordt gerenoveerd. Het verwacht de voorbouw eind dit jaar beschikbaar te stellen. Die voorbouw zal het zwaartepunt van StartupVillage zijn. Jonge, innovatieve ondernemers vinden er betaalbare ruimte van waaruit ze kunnen groeien en internationaliseren. Het gaat over acht loten kantoorruimte die met flexibele, jaarlijks hernieuwbare huurcontracten voor een periode van maximaal drie jaar ter beschikking worden gesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-04T09:03:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.