Fintech start-up IbanFirst haalt 10 miljoen euro op

Dit artikel delen:

De Frans-Belgische fintech start-up IbanFirst geeft kmo's toegang tot realtime wisselkoersen met transparante kosten en commissies. Met de investering van tien miljoen euro wil het betaalplatform verder groeien en het product verder ontwikkelen. Zo kunnen gebruikers nu ook online betaalrekeningen openen.

De kapitaalsverhoging van tien miljoen euro brengt het betaalplatform naar eigen zeggen in een nieuwe fase van ontwikkeling en opzet van nieuwe diensten. Zo kondigt de start-up ook nieuwe technologische eigenschappen van zijn platform aan. Gebruikers kunnen nu online een (betaal)rekening openen en fintechbedrijven kunnen zich op het platform aansluiten om financiële diensten aan te bieden.

IbanFirst

IbanFirst wil naar eigen zeggen het leven van bedrijfsleiders eenvoudiger maken door ze te helpen om dagelijkse financiële verrichtingen vlot en voor de beste prijs uit te kunnen voeren en zich zo meer toeleggen op hun eigen bedrijfsactiviteit. Daartoe biedt het diverse financiële diensten. 

Pierre-Antoine Dusoulier heeft IbanFirst opgericht in 2013, toen hij president was van Saxo Banque. Toen nog onder de naam FX4BIZ. Het hanteert het Banking As A Service (BaaS)-principe. In 2015 verwerkte de start-up naar eigen zeggen al meer dan een miljard euro aan transacties. Het is als betalingsinstelling erkend door de Nationale Bank van België (NBB) en in heel Europa goedgekeurd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-19T10:34:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.