Drie Brusselse start-ups krijgen 500.000 euro

Dit artikel delen:
Start up

Communithings, NVSIO en Lex.be zijn dit jaar de winnaars van de Rise Innovative Starters awards. Ze krijgen van Innoviris, het Brussels instituut voor onderzoek en innovatie, elk een premie van vijfhonderdduizend euro om hun strategisch innovatieplan uit te werken.

Communithings legt zich helemaal toe op smart cities en het gebruik van big data en het internet of things. Zo brengt het bedrijf de mobiliteit in kaart en onder andere de luchtvervuiling. Het is reeds in een tiental steden actief, waaronder Brussel. Ceo Etay Oren en coo Ann Demarche startten het bedrijf in juni 2014 op.

NVISO is dan weer helemaal gespecialiseerd in cybersecurity en biedt diensten aan voor de overheid, de financiële sector en de technologische industrie. Het gaat om cyberstrategie, cyber resilience, bewustwording en opleiding. Het bedrijf is vier jaar geleden opgericht. Managing director is Kurt Ceupens.

En Lex.be is een intelligent searchplatform dat zich toelegt op juridische teksten en vonissen waardoor advocaten, juristen en andere belanghebbenden in een mum van tijd alle documenten kunnen opvragen. Ceo is Erik De Hert, die zijn sporen vooral verdiende in de telecomwereld (onder andere Verizon Business en Voxbone). Managing partner is techondernemer Toon Vanagt, ook medeoprichter van Fintech Belgium en Data.be

De prijzen werden uitgereikt door Brussels staatssecretaris voor wetenschapsbeleid Fadila Laanan. Die vertelde ook dat er een werk gemaakt wordt van een fonds van vier miljoen euro om start-ups te helpen met startkapitaal en preseed-funding.

Innoviris startte zes jaar geleden met het Rise Innovative Starters programma. Sindsdien werden vijftien jonge ondernemingen gelauwerd, goed voor een totaalbudget van 6,3 miljoen euro. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-26T11:35:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.