Startup Butterfly sleept nominatie Webby Award binnen

Dit artikel delen:
Cloud award

De Belgische startup Butterfly, bedenker van de gelijknamige coaching-app voor managers, is genomineerd voor een Webby Award. De drie Belgen, die de applicatie ontwikkelden in New York, dingen mee naar de hoofdprijs in de categorie berichtenapplicaties.

Dit meldt Datanews. De Butterfly-app zorgt voor een continue coaching van managers door middel van de feedback van hun teams. Elke teamleider krijgt zo coaching op maat en kan zich blijven ontwikkelen. Wekelijks geven de medewerkers uit het team feedback over het functioneren van hun chef. Ze krijgen via de applicatie een aantal vragen voorgeschoteld die ze dienen te beantwoorden. Vervolgens krijgt de manager hiervan een verslag, waarmee weer aandachtspunten zijn te benoemen.

Hebben in België Waterlink en RTBF de applicatie op de werkvloer geïntroduceerd, ook in het buitenland maken bedrijven gebruik van de applicatie. 
De start-up achter de Butterfly-app is de Amerikaanse vennootschap AnonyMessenger, dat in 2014 aanvankelijk werd opgericht om de app Anonymess te ontwikkelen. Anonymess moest een tegenhanger worden van WhatsApp (nu eigendom van Facebook), met als verschil dat er anoniem berichten mee zijn te versturen. In de loop van dit proces is de (rendabelere ingeschatte) Butterfly-app ontstaan.

Tijdens de Webby Awards worden succesvolle internetbedrijven gelauwerd. In de categorie berichtenapplicaties ontmoet Butterfly concurrentie van Nike On Demand, Poncho the Weathercat, Giphy en Hipmunk. De winnaars worden op 25 april bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-12T11:14:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.