Lemon Companies behaalt 1,5 miljoen omzet

Startup zoekt software- en hardware-ingenieurs

Dit artikel delen:

Lemon Companies uit Kontich realiseerde in 2016 een geconsolideerde jaaromzet van 1,5 miljoen euro. Dat is een stijging van zo’n 70 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Toen behaalde de startup een omzet van 850.000 euro. Om verder te groeien wil het zijn personeelsbestand uitbreiden met software- en hardware-ingenieurs.

Lemon Companies is in de zomer van 2015 opgericht door de 28-jarige Filip Smet. Het bedrijf bedenkt en bouwt (web)applicaties. De startup claimt ruim drieduizend klanten te bedienen. Deze bevinden zich in sectoren zoals de zorg, retail, automotive en overheden.

In het eerste boekjaar realiseerde de startup een omzet van 850.000 euro. Een jaar later is dit gestegen tot 1,5 miljoen euro. Ceo Smet ziet de groei graag als ‘een klein zaadje dat gestaag groeide tot een stevige boom die op zijn beurt vruchten afwierp’. Hij schrijft de sterke groei toe aan het feit dat bedrijven kiezen voor de oplossing van Lemon als starter, in plaats van de oplossingen van de grote jongens.

De startup heeft inmiddels vijftien man in dienst. Om de verdere groei te bevorderen, zoekt Lemon Companies nieuw personeel, met name software- en hardware-ingenieurs. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-16T11:06:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.