Lynxcare treedt toe tot Amerikaanse accelerator

Dit artikel delen:
België en Verenigde Staten

De Leuvense startup Lynxcare is geselecteerd voor deelname aan de Amerikaanse accelerator Alchemist. Dit geeft het medische bedrijf toegang tot onder meer mentoren/coaches, sales en kapitaalwerving. Hiermee wil de startup pilootprojecten in de Verenigde Staten starten om zo extra kapitaal op te halen.

LynxCare is twee jaar geleden opgericht door Georges De Feu en Dries Hens. De startup zet text mining en kunstmatige intelligentie in voor de verwerking van medische dossiers. Dit helpt naar eigen zeggen om sneller en op grotere schaal inzichten te verwerven voor de optimalisatie van zorgtrajecten.

In oktober dit jaar haalde het bedrijf 1,2 miljoen euro aan kapitaal op. Met dat geld wil LynxCare een kantoor openen in San Francisco, dat onder leiding staat van business manager Elke De Witte. Zij wordt gesponsord door het Prins Albert Fonds.

Nu maakt de startup bekend dat het is toegetreden tot een acceleratieprogramma in de Verenigde staten. ‘We kozen voor de Alchemist accelerator net omwille van de kwaliteit van hun netwerk’, vertelt LynxCare-ceo Georges De Feu.

Eind deze maand start de startup met het zes maanden durende programma van de accelerator. Hierbij staan mentorship, sales, fundraising en community centraal. ‘Via de deelname aan de Alchemist wil Lynxcare succesvolle pilootprojecten opstarten in de Verenigde Staten om finaal extra kapitaal op te halen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-23T08:53:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.