Oracle helpt startups via scale-up-programma

Dit artikel delen:
Start-ups

Oracle breidt zijn ondersteuning voor startups uit. Het brengt daarvoor het zogenaamde Oracle Scale-up Ecosystem op de markt. Dat virtuele programma heeft als doel om snelle groei en schaalgrootte van startende bedrijven wereldwijd te realiseren en richt zich ook op investeerders en strategische partners.

Het Oracle Scale-up Ecosystem-programma is bedoeld voor startups wereldwijd. Via het virtuele programma moeten deelnemers snel groeien en schaalgrootte realiseren. Dit gebeurt onder meer door middel van mentorschappen, ondersteuning op het gebied van onderzoek, ondersteuning bij marketing- en salesactiviteiten en hulp bij migraties. Dit gebeurt in samenwerking met een groep investeerders en strategische partners.

Oracle wil met dit nieuwe scale-up-programma de impact op de internationale startup-community vergroten. Dit om meer ondernemers te bereiken, de cloudadoptie te vergroten en innovatie te stimuleren.

Jason Williamson is gevraagd om leiding te geven aan het Oracle Scale-up Ecosystem-programma. Hij is oud-werknemer van Oracle en AWS. Bij dat laatstgenoemde bedrijf was hij betroken bij de introductie van het private-equity-ecosysteeminitiatief.

Fysieke lokatie

Naast het nieuwe startup-programma, kom er in het Amerikaanse Austin een fysieke locatie voor het Oracle Startup Cloud Accelerator-programma. Dat programma selecteert vijf tot zes startups per groep en ondersteunt twee groepen per jaar. Austin is de eerste locatie in Noord-Amerika. In totaal zijn er nu negen locaties wereldwijd voor het cloud-acceleratieprogramma van Oracle: Austin, Bangalore, Bristol, Delhi, Mumbai, Parijs, Sao Paulo, Singapore en Tel Aviv.

Oracle’s startup-track

Oracle heeft als missie om startups die cloud-gebaseerde producten bieden, in elke fase van hun ontwikkeling, partnerships te bieden om zo tot co-creatie en co-innovatie te stimuleren. Daarvoor zijn in 2017 acht lokale startup-programma’s geïntroduceerd. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-20T15:38:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.