AVI Networks investeert in de Benelux

Mogelijk nieuw kantoor in Amsterdam of Hoofddorp

Dit artikel delen:

Dirk Marichal

De Amerikaanse specialist in software-gebaseerde load balancing-oplossingen, Avi Networks, harkte in vijf jaar tijd 115 miljoen dollar aan groeikapitaal bij elkaar. Geld dat onder meer wordt geïnvesteerd in een nieuwe Benelux-vestiging, extra personeel en een nieuw partnerprogramma, vertelt vice president EMEA en India, Dirk Marichal, in gesprek met Channelweb.

‘We gaan waarschijnlijk in Amsterdam of Hoofddorp een kantoor openen, een project dat nog dit najaar vorm krijgt en ik eind 2018 gerealiseerd wil hebben’, zegt Marichal, die een uitbreiding van de verkoop-, marketing- en support teams in de Benelux voor ogen heeft. ‘Het zal een verdubbeling van het aantal medewerkers worden, we hebben er nu zes.’ 

Nieuwe partnerprogramma gericht op educatie en training

"'Resellers moeten op een andere manier gaan denken, in schaalbare oplossingen en hoe ze strategie kunnen bouwen rondom de cloud' "

Het Avi Networks partnerprogramma, naar eigen zeggen tot nu toe vrij basic, wordt volgens hem aanzienlijk hervormd. ‘Het nieuwe programma is meer gericht op educatie en training naar partners toe én biedt betere bescherming voor partners die investeren.’ Ook wordt aandacht besteedt aan de positie van Avi Networks en hoe het bedrijf deel uitmaakt van het groter geheel.

Marichal: ‘Resellers moeten op een andere manier gaan denken, in schaalbare oplossingen en hoe ze strategie kunnen bouwen rondom de cloud.’ Loyaliteit, bescherming, educatie en training zijn volgens hem dan ook de kernwoorden van het nieuwe programma.

Twintig miljoen dollar meer dan verwacht

Volgens de emea-directeur is een vijfde investeringsronde de komende jaren zeker niet aan de orde. ‘Bij de laatste kapitaalronde hebben we veel meer opgehaald, dan de veertig miljoen dollar die we van plan waren’, vertelt Marichal over de totale, onverwachte opbrengst van zestig miljoen dollar. ‘Er is heel veel kapitaal beschikbaar in deze markt, veel starters geraken niet eens in deze fase.’ Hij vermoedt dan ook dat veel investeerders door de groeiende markt en het vertrouwen van de klanten, potentie zien in Avi Networks.

Over wie die klanten nu eigenlijk precies zijn, laat hij uit ‘coulance’ niets los: ‘Alle grote banken in de Benelux zijn aan het testen met Avi Networks en vooruit, SwissCom is een goede klant.’

Dilip Timal nieuwe regional director Benelux bij Avi Network

Met het oog op uitbreiding van de activiteiten van Avi Networks in de Benelux heeft de software specialist per 1 juni Dilip Timal aangesteld als regional director Benelux bij Avi Networks.
Hij richt zich op verdere uitbreiding van het klantenbestand, partnernetwerk en het werven van nieuw it-talent voor het Benelux-team.
Timal heeft ruim achttien jaar ervaring in de it-sector en was onder meer sales director Noord-Europa bij Logrhythm en country manager Netherlands bij Palo Alto Networks.

Dilip Timal

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T15:43:00.000Z Zamire Willems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.