Veertien Benelux-scale-ups in EIT Digital Challenge

Dit artikel delen:
benelux

Negen Nederlandse, drie Belgische en twee Luxemburgse scale-ups hebben zich aangemeld voor de EIT Digital Challenge. In deze wedstrijd strijden Europese technologisch georiënteerde scale-ups die actief zijn in de sectoren industrie, overheid, zorg, infrastructuur en financiën, om de geldprijs van vijftigduizend euro en een jaar toegang tot een internationaal acceleratieprogramma.

EIT Digital Challenge is een jaarlijkse internationale pitch-wedstrijd voor scale-ups die internationaal willen doorbreken. Het wordt georganiseerd door EIT Digital. Dat is een Europese innovatie- en educatie-organisatie die deel uitmaakt van het European Institute of Innovation and Technology en gelieerd is aan de EU. Het hoofdkwartier staat in Brussel.

Dit jaar ontving EIT Digital tweehonderd inzendingen uit 24 landen. De meeste inzendingen kwam uit Duitsland (36), gevolgd door Engeland (18), Oostenrijk (16), Frankrijk (15) en Spanje (14). Vanuit de Benelux kwamen in totaal veertien inzendingen. Nederland heeft hierin met negen scale-ups het grootste aandeel. België (3) en Luxemburg (2) volgen op ruime afstand.

Digitale industrie

De komende periode selecteert EIT Digital per categorie vijf finalisten per categorie. Dat zijn er in totaal vijf: digital industry, digital cities, digital wellbeing, digital infrastructure en digital finance. De vijfentwintig scale-ups pitchen in oktober in Brussel voor een internationale expertjury. In elke categorie krijgen de twee beste scale-ups een jaar lang groei-ondersteuning via de EIT Digital Accelerator. Daarnaast krijgt de winnaar uit elke categorie een geldprijs van vijftigduizend euro.

In totaal hebben de meeste scale-ups zich ingeschreven voor de categorie Digital Industry (72), Digital Infrastructure (43) en Digital Wellbeing (33). Digital Cities (28) en Digital Finance (24) volgen.

EIT Digital Accelerator

Binnen de EIT Digital Accelerator ondersteunen veertig business developers en financieel experts in dertien Europese steden en in de Silicon Valley-hub Europese digitale technologiebedrijven aan nieuwe markten, klanten en aan het ophalen van kapitaal. Sinds 2012 heeft de accelerator ruim 270 startups begeleid voor wie EIT Digital negentig miljoen euro aan investeringen heeft opgehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-09T10:46:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.