Managed hosting door True

Weer 7 bedrijven geselecteerd voor The Beacon

 

Er zijn opnieuw zeven bedrijven geselecteerd voor de Antwerpse IoT-hub The Beacon. Daarmee komt het totaal op zeventien te liggen. In The Beacon komen technologische corporates, innovatieve start-ups, scale-ups en onderzoekers samen om voor industrie, logistiek en smart cities IoT-producten te ontwikkelen.

De bedrijven die de proef doorstonden, zijn Amper Data, Atos, Data Minded, Engie Fabricom, Pro Alliance, SyncTrace en The Retail Factory.

Amper data ontwikkelt kant- en-klare IoT-oplossingen voor Smart Cities, Industrie 4.0 en de maritieme sector. Atos wil In The Beacon zijn competentiecenter verder uitbouwen met een specifieke focus op IoT, artificiële intelligentie, big data en analytics. Data Minded is een start-up die zich specialiseert in de opslag en verwerking van big data op basis van open source- en cloudtechnologie. Engie Fabricom wil samen met start-ups en kenniscentra deel uitmaken van een ecosysteem om baanbrekende IoT-oplossingen te realiseren. Pro Alliance biedt een cloud-platform aan voor de retailsector. SyncTrace specialiseert zich in innovatieve track- & trace systemen en IoT-toepassingen voor mobiliteit. The Retail Factory ten slotte telt, meet en analyseert het gedrag en de trends van bezoekers- en passanten in winkels, shoppingcenters, steden en gemeenten en op andere openbare plaatsen tijdens bijvoorbeeld evenementen. 

‘De interesse voor The Beacon is enorm’, vertelt Caroline Bastiaens, Antwerps schepen voor Economie. ‘Ook bij een tweede open call voor kantoorruimte kwamen veel kandidaten. Hieruit selecteerden we zeven bedrijven die vanaf september samen met 120 onderzoekers van Imec en de Universiteit Antwerpen hun intrek zullen nemen in The Beacon.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6406721). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.