Nederlandse scale-ups strijden in EIT Digital Challenge

Active Cues en Dimebox bemachtigen finaleplek in EU-wedstrijd

Dit artikel delen:
start-up

De Nederlandse scale-ups Active Cues en Dimebox strijden als finalisten in de EIT Digital Challenge. Active Cues doet met zijn serious game Tovertafel mee in de categorie Digital Wellbeing. Dimebox is met zijn betalingsplatform finalist in de categorie Digital Finance. De bedrijven maken kans op de titel Beste Scaleup van Europa, groei-ondersteuning middels een acceleratieprogramma en een geldprijs van vijftigduizend euro. Er zijn geen Belgische finalisten geselecteerd.

De EIT Digital Challenge is een jaarlijkse internationale pitch-wedstrijd voor scale-ups die internationaal willen doorbreken. Het wordt georganiseerd door EIT Digital. Dat is een Europese innovatie- en educatie-organisatie die deel uitmaakt van het European Institute of Innovation and Technology en gelieerd is aan de EU. Het hoofdkwartier staat in Brussel.

De wedstrijd bestaat uit vijf categorieën: digital industry, digital cities, digital wellbeing, digital infrastructure en digital finance. Per categorie zijn vijf finalisten geselecteerd. Zij pitchen op 18 oktober in Brussel en maken hiermee kans op een jaar lang groei-ondersteuning van het EIT Digital Accelerator-team en een geldprijs van vijftigduizend euro.

Twee Nederlandse finalisten

EIT Digital ontving dit jaar tweehonderd inzendingen uit 24 landen. Hiervan kwamen er negen uit Nederland en drie uit België. De 25 finalisten zijn afkomstig uit elf landen. Hiervan hebben twee Nederlandse scale-ups een finaleplak bemachtigd. Het gaat om Active Cues en Dimebox. België is niet tot de finale doorgedrongen.

Active Cues uit Utrecht is finalist in de categorie digital wellbeing. De scale-up stimuleert fysieke, sociale en mentale activiteit voor mensen met cognitieve uitdagingen via de serious game Tovertafel. Doel van Active Cues is het creëren van geluksmomenten in de zorg.

Het Amsterdamse Dimebox maakt kans de winnaar te worden in de categorie Digital Finance. Dimebox heeft een betalingsplatform ontwikkeld dat financiële instituties wereldwijd kunnen gebruiken als e-commerce oplossing. Met deze oplossing kunnen partijen een reeks tussenpersonen in de waardeketen uitsluiten en om zo kosten te besparen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-07T09:09:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.