Imec selecteert tien startups voor Istart-programma

Dit artikel delen:
start-up

Imec selecteert tien tech startups voor zijn zogeheten Imec.Istart-ondernemersprogramma. Die startups ontvangen een budget van vijftigduizend euro evenals een jaar lang coaching, workshops, en diensten op maat voor starters in hun specifieke sector. Dit moet hen helpen om gemakkelijker hun product naar de markt te brengen.

Imec werft drie keer per jaar voor deelnemers aan het incubatieprogramma. Het selecteert nu ook weer tien startups. Het gaat om Contento (Gent), Deliverect (Gent), Deo (Brussel), Digiconsul (Antwerpen), Epic Blue (Brussel), Helpilepsy (Kraainem), Nowmax (Halle-Zandhove), On-Hertz (Brussel), Shayp (Brussel) en Spacepal (Wijnegem). Zij krijgen het komende jaar toegang tot coaching vanuit de 150 bedrijven die onderdeel uitmaken van het Istart-netwerk. Ook ontvangen zij een financiële injectie van vijftigduizend euro. Dit met het doel om een product op de markt brengen.

Het Istart-programma is gericht op zes markten, namelijk: logistiek, mobiliteit en slimme steden (1), zorg (2), media, telecom & entertainment (3), ruimtetechnologie (4), fintech, insurtech & cybersecurity (5) en het onderwijs (6). Voor elke markt zegt de incubator de deelnemers advies op maat te bieden en hen in contact te brengen met relevante spelers in de sector.

10 startups

  • Contento ondersteunt kmo’s met hun digitale marketing.
  • Deliverect staat restauranthouders bij om de verschillende platformen voor thuislevering van maaltijden te integreren en overzichtelijk te maken.
  • Deo voorziet een digitaal platform voor dagklinieken zodat ze op een efficiëntere manier met hun patiënten kunnen omgaan.
  • Digiconsul stelt digitale tools ter beschikking van consulaten en ambassades, om zo hun beslissingsproces te verbeteren en een juiste en veilige documentenuitwisseling te garanderen.
  • Epic Blue ontwikkelt op basis van sensor fusion en machine learning een lokalisatie-technologie voor omgevingen waar geen gps beschikbaar is.
  • Helpilepsy maakt een platform dat patiënten en hun neurologen helpt om hun epilepsie in kaart te brengen en sneller de juiste behandeling te vinden.
  • Nowmax maakt een app die journalisten en televisieomroepen kunnen gebruiken om op een eenvoudige manier videogesprekken te doen met hoge beeldkwaliteit.
  • On-Hertz maakt een app waarmee radiomakers kunnen uitzenden vanop elke gewenste locatie.
  • Shayp maakt IoT-technologie om waterlekken snel op te sporen en waterverbruik te visualiseren.
  • Spacepal maakt een mobiele-cameratool om rioleringen en andere moeilijk bereikbare plaatsen te inspecteren en te inventariseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-31T09:44:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.