Airobot haalt 550.000 euro op bij LRM en JK Invest

Startup introduceert nieuwe drones en verhuist naar Droneport-campus

Dit artikel delen:
Drone

JK Invest en de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM investeren in de Airobot. Daarnaast ontving de Limburgse dronespeciailst tijdens zijn opstartfase financiering via het Istart-incubatieprogramma van Imec. Het totaalbedrag van de investeerders komt uit op 550.000 euro. Dit groeigeld gebuikt de startup voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van de activiteiten.

Airobot wil dronevluchten eenvoudig, veilig, nauwkeurig en betrouwbaar maken. De startup is in 2015 ontstaan in de Corda Incubator. Het bedrijf wordt geleid door managing partners Kristof Beenders en Jan Leyssens. Beiden zijn ingenieur met een ervaring in de luchtvaartsector.

In zijn opstartfase werd Airobot ondersteund via het Istart-programma van Imec. Nu hield het een eerste grote kapitaalronde waarbij ook JK Invest en LRM in de startup investeren. Voor Airobot is nu in totaal 550.000 euro beschikbaar. Met dat geld wil het zijn bestaande surveillancedrone doorontwikkelen en een drone voor landmeettoepassingen op de markt brengen.

Landmetingen

Het dronebedrijf spitst zich voornamelijk toe op landmeettoepassingen. Daarbij vliegt de drone volgens een vooraf gedefinieerde route om overlappende foto’s te nemen van het op te meten gebied. Dat genereert data voor onder andere centimeternauwkeurige orthofoto's, 3D-modellen en puntenwolken in hoge resolutie. Op basis daarvan worden dan onder andere volumeberekeningen en projectplannen gemaakt.

Met de middelen uit deze kapitaalronde zal Airobot binnenkort de commercialisatie van hun Z-mapper aanvatten, een robuuste drone die beelden maakt met precisiesensoren, langer dan dertig minuten in de lucht kan blijven en in vrijwel alle condities kan vliegen. Airobot werkt ook aan de verdere ontwikkeling van de A-mapper, een kleinere surveillancedrone die livebeelden maakt en gemakkelijk inzetbaar is voor snelle en kleinere opdrachten.

Campus Droneport

Airobot verhuist binnenkort naar Campus Droneport in Sint Truiden, een campus voor bedrijven die actief zijn in de luchtvaartsector. De campus biedt kantoorruimte, een incubatieprogramma, testfaciliteiten en toegang tot de dronecommunity. Droneport opent begin 2019 zijn deuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-31T12:57:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.