SupplyStack haalt 5 miljoen op voor EU-groei

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

SupplyStack heeft tijdens een serie A-financieringsronde vijf miljoen euro opgehaald. Investeerders zijn Participatiemaatschappij Vlaanderen, het Nederlandse Mainport Innovation Fund en bestaande investeerder Fortino Capital. Het Antwerpse bedrijf wendt de investering aan om nieuwe Europese markten te veroveren.

SupplyStack, opgericht in 2013, maakt transportorders van b2b-organisaties inzichtelijk. Dit doet het door spelers, systemen en data samen te brengen. Het bedrijf wil supply chains voorspellend, datagestuurd, geautomatiseerd en geoptimaliseerd maken. Het bedient klanten als Sony, Umicore, DHL, Duracell en Atlas Copco.

Dankzij de nieuwe investeringsronde wil SupplyStack groeien. Dit gebeurt niet alleen in de landen waar het reeds aanwezig is, maar het richt zijn pijlen ook op nieuwe Europese markten. ‘Via de investering van vijf miljoen euro willen we ons uiteindelijke doel behalen: onze klanten de nodige tools aanbieden om hun klanten centraal stellen en zo de supply chain om te vormen tot een concurrentievoordeel’, aldus Nick Poels, ceo van SupplyStack.

Drie investeerders

Fortino Capital investeert voor de tweede keer in SupplyStack. Die investeerder heeft in de afgelopen drie jaar het managementteam van SupplyStack ondersteund en wil het Antwerpse bedrijf nu helpen met de volgende stap binnen de verdere groei.

Een nieuwe Belgische investeerder is Participatiemaatschappij Vlaanderen. Die investeerder stelt dat de oplossing van SupplyStack de klant centraal stelt en een kostenbesparing oplevert.

Ook het Nederlandse Mainport Innovatiefonds, dat in 2015 is opgericht door Schiphol, KLM, Haven Amsterdam, NS en TU Delft, investeert in het Belgische bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-09T11:51:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.