Fintech-startup Blanco haalt twee miljoen op

Nederlands bedrijf richt na België pijlen op Duitsland en Frankrijk

Dit artikel delen:
Euro

De Nederlandse startup Blanco heeft tijdens een tweede financieringsronde twee miljoen euro opgehaald. De aanbieder van een technologieplatform voor vermogensbeheerders zet dit geld in om te groeien in Duitsland en Frankrijk. Investeerders zijn Dutch Founders Fund en Volta Ventures uit Amsterdam en het Belgische KBC Start it Fund.

Blanco, opgericht in 2015, biedt een softwareoplossing voor vermogensbeheerders. Het gaat om het Blanco Digital Asset Management-platform. De startup claimt dat zo’n veertig Nederlandse en Belgische vermogensbeheerders hier gebruik van maken. Een onderdeel van dit platform is de Know Your Customer (KYC)-oplossing, waarbij het KYC-traject naar eigen zeggen is vereenvoudigd.

Blanco haalde in 2018 zijn eerste kapitaal op. Het ging om twee miljoen euro, afkomstig van de Nederlandse investeerder Volta Ventures en het Belgische KBC Start it Fund. Dit met het doel in de Benelux te groeien. In België zijn daarvoor al de nodige stappen gezet. Zo werd een kantoor in Brussel geopend en werd Koen Vanderhoydonk benoemd tot ceo Belux.

Nu houdt het een tweede investeringsronde, waarbij wederom twee miljoen euro is opgehaald. Dit komt van ‘een aantal strategische investeerders'. Het gaat om investeringsmaatschappijen Volta Ventures en KBC Start it Fund. Ook het Dutch Founders Fund stapt nu in de startup. Met de investering wil het de uitrol van het zijn activiteiten uitbreiden naar Duitsland en Frankrijk.

Hidde Hoogcarspel, algemeen directeur bij Dutch Founders Fund, treedt toe tot de Raad van Commissarissen van Blanco. Deze RvC bestaat daarnaast uit Conny Dorrestijn (oprichter BankiFi en oud-marketingdirecteur FIS), Koen Schrever (algemeen directeur bij KBC Start It Fund) en Sander Vonk (partner bij Volta Ventures).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-12T11:11:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.